Tessla

Tessla

Tillbaka i verkligheten igen

TysklandSkapad av tessla mån, januari 25, 2010 13:14:18
Nu har vi varit tillbaka i Tyskland i 2 veckor, tiden försvinner fort och det känns som det var evigheter sedan vi var i Sverige. Efter nyår åkte jag & Micke till Italien och åkte skidor i en vecka. Tessla fick vara kvar hos mamma & pappa och dela huset med deras katt. Katten är en hittekatt som har blivit matad hemma hos mamma & pappa i många år, men nu har hon bestämt sig för att flytta in till dem. Så nu tycker hon att huset är hennes och där ska minsann inte vara några skägga schnauzrar, och om det ändå måste vara det ska de hållas under stäng uppsikt. Eftersom Tessla inte är van vid katter, fick hon vara inne med pappa i arbetsrummet med ett kompostgaller i dörröppningen, det fungerade jättebra, tills katten också vill vara med och hoppade över gallret. Både pappa & Tessla blev väldigt förvånade och pappa släppte snabbt ut katten igen. Förövrigt åt katten helst Tesslas mat och drack ur Tesslas vattenskål, och när vi väl åkte tillbaka till Tyskland la sig katten att sova i arbetsrummet istället för i soffan som hon brukar.


Tessla är en riktig liten fryshund, vi har klinkergolv i hela huset och husen i Tyskland är inte alls lika väl isolerade som hemma i Sverige. Detta har resulterat i att vi har en hund som ofta fryser inomhus. Därför har det införskaffats kläder till hunden, en vattentät fleece jacka från Hurtta och en röd stickad julklappströja. Det känns lite konstigt att sätta på hunden kläder inomhus, men hon ska ju inte behöva frysa och jag sätter ju på mig extra sockar.

Annars händer det inte så mycket, det blir mest promenader i mörket. Men nu har det kommit lite snö så allt är vitt och fint. Men jag längtar efter vår och ljusa kvällar så att man kan gå långa kvällspromenader i skogen!